Hmm… hutné, mírně tekuté jádro… tenoučká křupavá vrstva na povrchu… To přesně je kouzlo brownies!
Potřebujeme:
- 350g čokolády s co největším obsahem kakaa
- 250g másla (nejlépe nakrájeného na kostičky)
- 3 vejce
- 250g krupicového cukru
- 85g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a připravíme si hranatou formu.
- Čokoládu s máslem si necháme v kastrůlku rozpustit. Zatím šleháme do zbělání vejce, přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud směs není hustá a lesklá.
- Opatrně vaječnou směs vmícháme do rozpuštěné čokolády. Navrch prosejeme mouku s kypřícím práškem a vymícháme dohladka.
- Vlijeme do formy a pečeme cca 30- 35 minut. Při zkoušce pomocí špejle by na ní měly zůstat mokré drobečky, jelikož brownies uvnitř zůstávají vlhké.
- Necháme asi hodinu vychladnout ve formě.
- Brownies můžeme jen poprášit moučkovým cukrem, přelít karamelem (krupicový cukr nechat zkaramelizovat s troškou vody a přidat smetanu ke šlehání) a posypat oříšky nebo sníst jen tak. Nechte si chutnat!