Koláčky- v hlavní roli čokoláda

Čokoládové brownies

DSC_0375

Hmm… hutné, mírně tekuté jádro… tenoučká křupavá vrstva na povrchu… To přesně je kouzlo brownies!


Potřebujeme:

  • 350g čokolády s co největším obsahem kakaa
  • 250g másla (nejlépe nakrájeného na kostičky)
  • 3 vejce
  • 250g krupicového cukru
  • 85g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a připravíme si hranatou formu.
  2. Čokoládu s máslem si necháme v kastrůlku rozpustit. Zatím šleháme do zbělání vejce, přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud směs není hustá a lesklá.
  3. Opatrně vaječnou směs vmícháme do rozpuštěné čokolády. Navrch prosejeme mouku s kypřícím práškem a vymícháme dohladka.
  4. Vlijeme do formy a pečeme cca 30- 35 minut. Při zkoušce pomocí špejle by na ní měly zůstat mokré drobečky, jelikož brownies uvnitř zůstávají vlhké.
  5. Necháme asi hodinu vychladnout ve formě.
  6. Brownies můžeme jen poprášit moučkovým cukrem, přelít karamelem (krupicový cukr nechat zkaramelizovat s troškou vody a  přidat smetanu ke šlehání) a posypat oříšky nebo sníst jen tak. Nechte si chutnat!

Leave a comment