Také už se tak těšíte na léto? Až bude venku dvacet stupňů a více a vy si budete sedět na terase, v jedné ruce držet dobrou odpolední kávu a v druhé kus dobrého, svěžího koláče? Já taky. proto už jsem se začala připravovat a vymýšlím a inovuji recepty, které budu moct použít. Takže mě nic nezaskočí. Tady vám přináším ten dnešní! Rozhodně stojí za zkoušku 🙂
Potřebujeme:
- 190g BeBe sušenek
- 70g másla
- 125g ricotty
- 125g plnotučného tvarohu
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 5 lžic cukru moučka
- 90g másla
- 2 balení čokoládového pudinku Créme Olé
- 500ml mléka
- 70g cukru moučka
- ovoce dle chuti na ozdobu
Postup:
- Nejdříve si připravíme sušenkový základ. A to tak, že smícháme rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 27cm vymažeme máslem a napěchujeme do ní sušenkovou hmotu. Dáme do lednice.
- Podle návodu připravíme čokoládový pudink. Hotový jej po částech zašleháme do másla vyšlehaného doběla se 70g cukru. Navrstvíme na sušenkový základ a dáme vychladit.
- Ricottu, tvaroh a 5 lžic moučkového cukru smícháme ve větší míce. Zvlášť vyšleháme šlehačku a po menších dávkách ji přidáme k tvarohové směsi.
- Nakonec přidáme na dort i tvarohový krém a vložíme ještě zhruba na 30 minut do lednice.
- Vyjmeme z formy, dozdobíme ovocem a konečně podáváme, jako sladkou tečku po nedělním obědě. Dobrou chuť!