Nepečené

Nepečený trojbarevný dort

DSC_1319 - kopieTaké už se tak těšíte na léto? Až bude venku dvacet stupňů a více a vy si budete sedět na terase, v jedné ruce držet dobrou odpolední kávu a v druhé kus dobrého, svěžího koláče? Já taky. proto už jsem se začala připravovat a vymýšlím a inovuji recepty, které budu moct použít. Takže mě nic nezaskočí. Tady vám přináším ten dnešní! Rozhodně stojí za zkoušku 🙂

Potřebujeme:

  • 190g BeBe sušenek
  • 70g másla

  • 125g ricotty
  • 125g plnotučného tvarohu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 5 lžic cukru moučka
  • 90g másla
  • 2 balení čokoládového pudinku Créme Olé
  • 500ml mléka
  • 70g cukru moučka
  • ovoce dle chuti na ozdobu

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme sušenkový základ. A to tak, že smícháme rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 27cm vymažeme máslem a napěchujeme do ní sušenkovou hmotu. Dáme do lednice.
  2. Podle návodu připravíme čokoládový pudink. Hotový jej po částech zašleháme do másla vyšlehaného doběla se 70g cukru. Navrstvíme na sušenkový základ a dáme vychladit.
  3. Ricottu, tvaroh a 5 lžic moučkového cukru smícháme ve větší míce. Zvlášť vyšleháme šlehačku a po menších dávkách ji přidáme k tvarohové směsi.
  4. Nakonec přidáme na dort i tvarohový krém a vložíme ještě zhruba na 30 minut do lednice.
  5. Vyjmeme z formy, dozdobíme ovocem a konečně podáváme, jako sladkou tečku po nedělním obědě. Dobrou chuť!
DSC_1319
Tak co? Nemáte už na něj taky chuť? 🙂

Leave a comment